Katriina Hiippavuori

Olen 35-vuotias, lähes koko ikäni Maskussa asunut perheenäiti. Masku on aina ollut minulle turvallinen ja hyvä paikka elää sekä asua!

Nykyisessä työssäni rikosseuraamusalalla kohtaan ihmisiä moninaisten vaikeuksien sekä ongelmien keskellä. Erityisesti nuorten sekä perheiden lisääntyneet haasteet ovat arkipäivää meillä täällä Maskussakin. Toimivat peruspalvelut, mutta myös vaikuttavat muut palvelut ovat tärkeitä. Maskussa tulisi olla nuorille kiinnostava, monipuolinen ja osallistava nuorisopaikka, joka olisi auki myös viikonloppuisin. Tyhjää toimitilaakin olisi. Tässä yhteistyötä voitaisiin tehdä myös eri järjestöjen kanssa.

Olen toiminut vuosina 2008-2011 Turun kaupunginvaltuutettuna sekä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsenenä. Kunnallispoliittiset asiat ovat minulle siis tuttuja, joskin pienemmän kunnan päätöksenteko on varmasti ihmisläheisempää kuin suuren kaupungin. 10 vuoteen en ole ollut mukana politiikassa. Päätöksentekovallan ei tulisi koskaan olla itseisarvo vaan väline asioiden hoitamiseen. Kuntapäätöksenteko kaipaa tavallisia maskulaisia, joilla on rohkeutta sanoa sekä sydäntä puolustaa lähielämäämme vaikuttavia asioita. Päätöksentekoani ohjaavat kristilliset arvot; ihmiselämän kunnioittaminen sekä lähimmäisenrakkaus.

Vapaa-ajallani toimin aktiivisesti maskulaisessa Kevätsateenkoti ry:ssä, jonka kautta teemme vapaaehtoistyötä syrjäytymisvaarassa olevien, heikompiosaisten sekä lapsiperheiden parissa mm. jakamalla päivittäin ruoka-avustusta. Harrastuksiini kuuluu lenkkeily.