Birgit Kinnanen

Olen kasvatustieteen maisteri ja senioriopettaja Raisiosta. Toimin Raision seudun kristillisdemokraattien johtokunnan jäsenenä.

Raision Seudun KD oli luonnollinen jatko toimimiselleni Laitilan KD:n paikallisyhdistyksessä sen perustamisesta lähtien v. 1972. Nuorena opettajana en ollut ajatellut politiikkaan ryhtymistä, mutta ystävän kutsusta sain mieheni kanssa tutustua innokkaisiin kristittyihin, joille yhteiskunnalliset asiat olivat tärkeitä. Siitä alkoi toiminta kannustus- ja luottamustehtävissä.  Vaalien valmistelut, varojen keruu ja koulutukset olivat vaihtelua koulutyön ja kotitöiden lomassa.

Pisin ja tärkein jakso Laitilan kuntapolitiikassa oli toimiminen neljä kautta Laitilan kaupunginvaltuustossa ainoana KD:n edustajana. Vaikka ryhmäni oli pienin, ei se suinkaan ollut vähäisin, ja sain mielestäni vaikuttaa ainakin mielipiteiden muokkaajana ja yhteyden rakentajana.

Eläkkeelle jäätyäni valtuustotyö vielä jatkui, kunnes tuli muutto Raisioon. Kolme lastamme perheineen kannustivat kodin myynnissä ja rohkaisivat aloittamaan elämän heitä lähempänä. Niinpä auttelemme tyttären lapsia melkein naapuristossa ja osallistumme seurakunnan toimintaan. Kirkko ja oma seurakunta ovatkin tehneet kotiutumisen Raisioon helpoksi.

Täällä on luonto lähellä, kauniit luontopolut kutsuvat metsään ja korona-aikana olemme liikkuneet yhdessä mieheni kanssa ja tutustuneet moniin luontokohteisiin lähellä ja vähän kauempanakin.

Vieläkin seuraamme kaupungin asioita aktiivisesti. Haluamme rohkaista ja kannustaa nuorempia antamaan panoksensa yhteisen kaupunkimme hyväksi. Jos pelkäät, että et osaa, saat uskoa oppivasi, ja aina on niitä, joilta voi kysyä ja saada neuvoja.

Nyt on tarpeen kristillinen arvopohjamme kaupungin ja koko valtakunnan asioiden hoidossa. Yksin ihmisvoimin emme voi rakentaa rauhaa, antaa esimerkkiä lähimmäisistä välittämisestä emmekä hankkia viisautta kaikkien parhaaksi. Tahdomme edelleen, kuten presidenttimme, toivottaa koko Suomelle Jumalan siunausta.