Annukka Kaatrasalo

Olen 42-vuotias lukion ja yläkoulun biologian, maantiedon ja terveystiedon opettaja ja perheenäiti. Muutimme pienen perheeni kanssa Mynämäkeen noin 10 vuotta sitten Turusta, koska sain viran Satakunnan puolelta, jonne ajoin päivittäin töihin kuuden vuoden ajan. Olen siis mynämäkeläisenä melko tuore kasvo, mutta kunta on tullut tutuksi ystävien ja uusien tuttavuuksien kautta. Nykyään työskentelen lukion opettajana Raisiossa. Mynämäki osui nappivalinnaksi asuinpaikan suhteen, vaikka teimmekin sen ihan käytännöllisistä syistä, eli karttaa katsomalla ja kohtuullisia työmatkaetäisyyksiä mittaamalla. Halusimme muuttaa kuntaan, jossa on hyvä ilmapiiri, turvallinen koulumatka, hyvät asumisolot ja riittävät palvelut, jotta joka asian takia ei tarvitse lähteä kaupunkiin. Harrastan politiikan lisäksi kuvataidetta ja kirjoittamista.

Olen erityisen ylpeä siitä, että Mynämäessä on yksi Suomen parhaista lukioista, vaikka keskiarvoraja onkin kohtuullisen alhainen. Lukiomme on otsikoissa vuodesta toiseen hyvien tulosten ja hyvän ilmapiirin ansiosta. Omassa työssäni vuosien varrella olen nähnyt konkreettisesti sen, että pienet ryhmäkoot myös yläkoulussa vaikuttavat suoraan siihen, millaiseksi luokan ilmapiiri kehittyy. Minusta hyvä erityisopetus ja koulunkäynninohjaajien sekä oppilashuollon asiantuntijoiden riittävä määrä ovat asioita, joista ei voi säästää.

Haluan siis pitää huolta koulutuksen riittävistä resursseista ja hyvän henkilökunnan pysyvyydestä Mynämäessä. Hyvä kouluruoka myös ruokarajoitteisille on minulle toinen sydämen asia. Olen tutustunut kouluruokaan eri kunnissa ja olen huomannut, että myös Mynämäen kouluissa erityisesti erityisruokavalioruuassa on puutteita. Työskentelin aikanaan kunnassa, jossa sekä kouluruokaan että yläkoulun pieniin ryhmäkokoihin oli satsattu. Hyvä kouluruoka ja viihtyisä opiskeluilmapiiri olivat tärkeimpiä syitä, mitkä toivat pikkukunnan lukioon opiskelijoita myös lähikaupungista. Omassa perheessäni kaikilla on ruokavaliorajoitteita eri syistä, joten ruoka-asia on tullut läheiseksi sekä työn että henkilökohtaisen elämän kautta. Toivoisin, että kouluruoka olisi niin hyvää, ettei mynämäkeläisten nuorten tarvitsisi turvautua markettien herkku- ja energiajuomahyllyihin koulupäivän aikana.

Kolmas asia, joka minua kiinnostaa politiikassa on saada kaikki kuntalaiset mukaan päätöksentekoon. Ajattelen, että kabineteissa suhmuroidun ja suljetun politiikan aika on ohi ja jokaiselle kuntalaisille tulee tarjota helppo ja suora mahdollisuus seurata ja osallistua heitä koskeviin päätöksiin esimerkiksi parantamalla tiedotusta ja yhteyksiä kuntalaisten, valtuutettujen ja virkamiesten välillä. Ei voi olla niin, että tietoa saadakseen kuntalaisen on aina kahlattava esityslistat ja pöytäkirjat läpi, vaan tiedon tulee olla selkeästi esillä kuntalaisia tavoittavissa kanavissa kuten sosiaalisessa mediassa.

Vaaliteemani ovat lyhyesti siis

  1. Nuorten koulutus ykköseksi
  2. Parempaa kouluruokaa erityisruokavaliota noudattaville
  3. Suora yhteys kuntalaisten ja päättäjien välille

Järjestötyö:

Olen Kristillisdemokraattien puoluevaltuutettu, KD:n Varsinais-Suomen piirihallituksen jäsen 2021 alkaen, KD Raision seudun paikallisosaston sihteeri ja Kuvataideyhdistys Vakku ry:n hallituksen jäsen.